Всі Новини та Івенти

Популярні коктейлі: топ алкогольних коктейлів - склад, рецепти, фото

Хей, шукаєш добірку найпопулярніших коктейлів? Спеціально для тебе ми склали рейтинг найкращих коктейлів світу! ✔склад ✔приготування ✔історія

Популярні алкогольні коктейлі

Коктейлі - обов'язкова складова яскравих вечірок. Вони надають зустрічі яскравої атмосфери, настрою та неймовірних емоцій. Цей нехитрий і водночас благородний напій сподобався світові ще в XV столітті, і з того часу його популярність з кожним роком зростає.

Рецепти деяких коктейлів передаються крізь століття і не втрачають своєї популярності. Це класика, яка завжди буде актуальною.

Найпопулярніші коктейлі – це суміш кількох інгредієнтів. Зазвичай, напій входить не більше 5 складових. Головним інгредієнтом, звичайно ж, є алкогольний напій, який задає тон та смак самого коктейлю. Додаткові складові, такі як фрукти, спеції, соки, тільки допомагають розкрити смак і подарувати приємний післясмак.

Сучасні коктейльні карти багаті різні цікаві позиції на будь-який смак. Рецепти з часом удосконалюються, змінюються, підлаштовуючись під клієнта. Але є класика, яка пройшла випробування роками і набула популярності практично в кожній країні світу.

Топ-8 найсмачніших коктейлів світу

Представляємо найвідоміші назви алкогольних коктейлів, які підкорили світ простотою приготування та неймовірним смаком. Ці популярні коктейлі світу мають свою історію та оригінальний смак, за який його полюбили мільйони людей. Ми розповімо все про напої та дамо покрокові рецепти, як приготувати найпопулярніші коктейлі у світі.

 

1. Маргарита (Мексика)

Топ алкогольних коктейлів очолює Маргарита. Цей напій латиноамериканського походження бере початок у 30-ті роки ХХ століття. За однією з версій 1936-го його вигадав мексиканський бармен для своєї коханої на ім'я Маргарита. Солодкий коктейль дамі дуже сподобався і на честь її отримав таку назву.

Інша версія датується 1948 роком. Мовляв, цей коктейль створила аристократка Маргарита Сеймз на віллі в місті Акапулько. Тоді цей напій спробував власник мережі ресторанів Hilton, після чого представив коктейль у своїх закладах. Там вони здобули першу популярність серед гостей, а потім полюбилися й у всьому світі.

Версій походження цього коктейлю у світі кілька сотень. І більшість міст і селищ Мексики та Америки вважають себе батьківщиною цього всесвітньо відомого коктейлю.

Маргарита це легкий прохолодний напій з насиченим, легким смаком. Такі напої, як цей – найкращі коктейлі для компанії дівчат. Великою популярністю користується влітку, у спеку, оскільки склад та техніка приготування здатні тонізувати та втамовувати спрагу. Складові коктейлю Маргарита добре знайомі, а спосіб приготування швидкий та легкий. Дивно, що поєднання таких простих інгредієнтів дарує такий глибокий смак.

Склад:

Спосіб приготування:

 

2. Коктейль Б-52

Друге місце у рейтингу «Найпопулярніші коктейлі світу» посідає Б-52. Історія створення цього коктейлю пов'язана з назвою американського бомбардувальника-ракетоносця "Боїнг Б-52", який знаходився на службі ВПС з 1955 року. За цією версією вперше напій створили в Малібу. Якщо добре придивитися до зовнішнього вигляду коктейлю, можна зловити асоціації трьох різних шарів коктейлю з бомбою, що вибухає.

Такі коктейлі, як Б-52 - це найсмачніші коктейлі з цікавою подачею, які стануть ідеальним доповненням для вечірнього відпочинку з друзями або святкової вечірки. Перед вживанням коктейль підпалюють та п'ють залпом.

Склад коктейлю Б-52:

Спосіб приготування:

Правильно приготовлений напій після вживання спочатку повинен здаватися прохолодним, а потім стає все теплішим і теплішим.

 

3. Дайкірі (Куба)

Цей алкогольний напій вперше з'явився на Кубі в селі Дайкірі, на честь якого назвали коктейль. Його зробив місцевий чоловік, змішавши рандомні інгредієнти, що були: ром, цукор, лаймовий сік і лід. Так і з'явився цей відомий і улюблений напій, який входить до рейтингу «Найкращі коктейлі світу».

Склад «Дайкірі»:

Спосіб приготування:

 

4. Космополітен (США)

Один із найпопулярніших коктейлів, який часто зустрічається в американських фільмах та вечірках – Космополітен. У 70-х роках минулого століття цей коктейль був дуже популярним у гей-клубах. Творець цього коктейлю — жінка Черіл Кук із Флориди. Вона створила та популяризувала цей напій в Америці, а потім і у всіх країнах світу.

Космополітен подається у великих, спеціальних келихах для мартіні, які викликають захоплення та вау-ефект. Це найпопулярніші коктейлі у барах.

Склад:

Спосіб приготування:

 

5. Секс на пляжі

Таку інтригуючу назву коктейль отримав не одразу. Перший неймінг напою був "Пісок у твоїх шортах", потім - "Веселощі на пляжі". Тепер, коли слово «секс» не викликає людей емоцій сорому, коктейль отримав свою звичну назву.

Такі коктейлі, як «Секс на пляжі» – найсмачніші алкогольні коктейлі світу. Вони вражають смаковими якостями та мінімальним складом простих інгредієнтів.

Склад:

Спосіб приготування:

 

6. Негроні (Італія)

Творцем цього коктейлю вважають графа Камілло Негроні. Він дуже любив напій з вермуту, кампарі та газування. Але графові не подобалося, що коктейль був надто м'який, тому він попросив замість содової додавати джин. Так і вийшов всесвітньо відомий коктейль Негроні.

Склад:

Спосіб приготування:

 

7. Кривава Мері (Франція)

Спочатку Кривава Мері була придумана як коктейль для похмілля. Його вигадав бармен Фернанд Петіо в паризькому Harry's New York Bar. Але в коктейльну карту напій не додали, він здався дуже слабким та не примітним. Потім бармен додав у рецепт солі, перцю та лимонного соку. Після цього напій повністю перетворився та підкорив власника закладу, а згодом і весь світ.

Напої з такою історією – це топові коктейлі у всіх закладах.

Склад Кривавої Мері:

Спосіб приготування:

 

8. Белліні (Італія)

Коктейль Белліні вигадав італієць Джузеппе Чипріані. Він назвав напій на честь улюбленого художника батька Джованні Белліні. Цей популярний напій вигадали в тому ж закладі, що і Криваву Мері Harry's New York Bar. До речі, цей бар функціонує сьогодні, а ці напої — найвідоміші коктейлі світу.

Ці 2 коктейлі – для бару справжня гордість!

Склад:

Спосіб приготування:

Це найпопулярніші коктейлі у світі. Як бачите, рецепти популярних коктейлів нескладні та доступні кожному. Навіть у домашніх умовах вони приємно вражають смаковими якостями та фантастичною подачею.

Кожен з цих коктейлів ви можете приготувати самостійно вдома і насолодитися розкішним смаком із коханою людиною або у компанії друзів. А для справжніх естетів та любителів гарних вечірок – вечірній відпочинок у барі з келихом улюбленого напою, зробленого професіоналом, буде ідеальним завершенням дня. У будь-якому випадку, ви зможете відчути глибокий смак і найніжніший смак кожного з коктейлів і подарувати собі яскраві враження і яскраві емоції на цілий вечір!

Новини та Івенти
Залишайтесь в Курсі

Отримуйте повідомлення про останні новини та події в Split Club