Інтерв'ю з Артемом Травкіним, барним експертом, cocktail-поціновувачем
Всі Новини та Івенти

Інтерв'ю з Артемом Травкіним, барним експертом, cocktail-поціновувачем

28 березня бармени Split Club Lviv презентували нову коктейльну карту – 21 авторський коктейль запропонований у трьох тематичних розділах: «Asian Vision», «Impressive», «Right Place, Right Time».

Новина про нові смаки та вечірку з нагоди презентації облетіла весь Львів і дійшла навіть до Києва. Відомий тусовщик та барний експерт Артем Травкін не міг пропустити такої гучної події і завітав на Cocktails. Connecting. паті, де й розказав нам про свої враження від міксів та взагалі атмосфери у Split.

 - Як тобі у нас в гостях?

- Подобається! Я у вас вперше і тепер шкодую, що вперше. Тут все продумано до деталей: кольори, світло, озеленення – стильно і гарно. Щодо вечірки, то, у першу чергу, хочеться звернути увагу на гостей. Всі неймовірно гарні! Я бував у багатьох барах України та світу – всюди люди різні, однак тут зібралися розкішні і цікаві, як зовні, так і внутрішнє – я знаю, я спілкувався.

- А як нові коктейлі?

- Вже маю фаворита –  «French Float» із розділу «Impressive». Розмішати лимонний сорбет у ньому – це геніальне рішення! Чесно, я у захваті. «Smoky Pineapple» вражає подачею! Що не кажіть, а візуальне сприйняття грає сьогодні одну з ключових ролей. Цей коктейль  інстаграмний на 100%: посуд, у якому подається, димок – все, як треба.

Звичайно, деякі смаки я вже зустрічав. Енівей, це ні в якому разі не погано. Інколи повторювати можна, особливо якщо успішні речі. Однак майже всі коктейлі – авторські, а отже, смакують унікально і реально по-новому. 

- Багато коктейлів вже спробував?

Намагався продегустувати всі 21 коктейль із трьох розділів. На жаль, не зміг, бо якби зміг, то зараз би з вами не говорив (сміється – прим. ред.). Якщо серйозно, то мені подобаються коктейлі. Одразу відчувається, що люди, які їх створювали, живуть баром.

- У чому це проявляється?

- У всьому: як бармен зустрічає гостя, як спілкується і намагається зрозуміти його смаки, як міксує і презентує своє творіння.

Я знаю старшу барвумен Ірину Козицьку давно, з шеф-барменом Олегом Поміновим познайомився як раз на вечірці. Ну що сказати? Це сильний дует, який зміг зібрати довкола себе професіоналів і разом з ними створити класну коктейльну карту з успішним майбутнім.

- Це прогноз?

- Передбачення. Я у цій сфері вже 4 роки і розумію, наскільки глибинна культура пиття. Гості Split різні (помітив під час вечірки) і мають різні смакові вподобання. Однак кожен і кожна знайдуть у новій коктейльній карті щось своє.

- Що побажаєш нашим гостям?

- Знаєте історію, коли знайомишся з людиною за баром і запитуєш, що вона п’є? У відповідь чуєш: «Ой, щось смачненьке». Так от, не треба так. Як мінімум, дізнавайтеся назву коктейля. Ще краще – запитуйте у барменів, що вони вам наливають, і намагайтеся проаналізувати, як ваші рецептори реагують на той чи інший коктейль. І завжди пробуйте нові! У коктейльному меню Split 21 коктейль, правильно? Влаштуйте коктейль-місяць. Впродовж чотирьох тижнів, наприклад, з четверга по суботу, приходьте і пробуйте по три коктейлі. Визначайте, які вам сподобалися, і говоріть про це з барменами. По-перше, здивуєтеся, наскільки розширяться ваші смакові горизонти. По-друге, зможете потім приходити і казати: «Мені, як зазвичай».

- За що ти любиш бар?

- За те, що по-новому можу сприймати інгредієнти, які, здавалося, не подобалися до тепер. Наприклад, ніколи не любив кордіал. У вашому «Smoky Pineapple» він мені зайшов. Люблю той момент, коли змінюєш погляд на щось і такий: «хм, це ж реально круто!» Так було з кордіалом, а тепер чекаю, коли це станеться з чорносливом.

Ще завдяки бару знайомишся з крутими людьми і не пропускаєш топові вечірки, як, наприклад, ваша Cocktails.Connecting. паті. Тому good luck, Split, і до зустрічі! Я ще точно повернуся.

 

Новини та Івенти
Залишайтесь в Курсі

Отримуйте повідомлення про останні новини та події в Split Club