Ф’южн-ресторан авторської кухні Split – новий погляд на традиційну їжу
Всі Новини та Івенти

Ф’южн-ресторан авторської кухні Split – новий погляд на традиційну їжу

І хто б міг подумати, що нове, невідоме, неспробуване може бути настільки смачним! Наші гості вже знають, що у нас завжди так. Адже ми стараємося безперервно змінювати стале бачення про звичні речі.

У ф’южн-ресторані представлені різні кухні, однак наразі хочемо познайомити вас з китайською, зокрема традиційною, яскравою стравою – димсамами, до створення яких наш шеф-кухар ресторану Роман Щурко додає авторське, прогресивне бачення.

За зовнішнім виглядом може здатися, що димсами – основна страва. Проте ні. Димсами були створені як легка закуска для мандрівників, що йшли Шовковим шляхом. Саме на цьому маршруті розташовувалися чайні будиночки, де ненадовго зупинялися пілігрими. Для швидкого відновлення сил їм готували димсами, які подавали у бамбуковій шкатулці і обов’язково з гарячим напоєм. Звідси у страви існує й інша назва – «ямча», що у перекладі з китайської означає «пити чай».

Оскільки тодішні мандрівники були як сьогоднішнє «сарафанне радіо», слава про ситні димсами розлетілася по світу. Звичайно, з часом з’являлися нові кухні, рецепти, смаки, тому китайський шедевр відійшов у минуле всюди, окрім рідної країни. Через доступність різним прошаркам суспільства та швидкість у приготуванні димсами стали невід’ємною частиною не тільки традиційної кухні, але й китайської культури загалом. Сьогодні Гонконг та інші мегаполіси переповнені моноресторанами, у яких пропонують найрізноманітніші смаки, форми, кольори цього витвору.

/img/forall/2017_%D1%811%2008884.jpg

У Львові не так давно почали цікавитися китайською кухнею, зокрема димсамами. Шеф-кухар нашого ф’южн-ресторану готовий шукати натхнення по всьому світу! Тому, відвідавши Гонконг, перейнявся його традиціями. Однак, беручи до уваги смакове сприйняття європейців, особливо жителів і гостей Львова, у своїх димсамах Роман Щурко поєднує класичну рецептуру з інноваційною кулінарною майстерністю. Таким чином, страва готується за авторським рецептом та на спеціальній пароварці-димсамниці, а подається у вишуканій бамбуковій шкатулці.

«Особливе поєднання у начинці димсамів – гребінець із креветками, а також сьомга», – захоплюється наш кулінарний Шеф і радить вам спершу скуштувати саме їх. Втім, обрати є з чого! Меню містить топ-5 найпопулярніших смаків. Овочі, курка, телятина – наповнення можуть бути максимально різними, як їхні форми та кольори. Останні, до речі, отримують з натуральних компонентів: морквяний фреш, сік буряка, чорнило каракатиці тощо.

Чекаємо вас на знайомство з китайськими димсамами. І не хвилюйтеся – воно пройде ідеально, тому що у правильному місці, з панорамним видом на центр Львова, у відчутній атмосфері абсолютної любові до легендарних димсамів. Адже тут давно закохалися у цю страву. І тому готують її з великим натхненням і метою, яка схована у перекладі назви – «доторкнутися до серця».

 

Новини та Івенти
Залишайтесь в Курсі

Отримуйте повідомлення про останні новини та події в Split Club