Що вам відомо про піцу?
Всі Новини та Івенти

Що вам відомо про піцу?

Мабуть, кожен хоч раз у житті пробував піцу. Та не усім відома її історія походження.

Схожі страви існували у древніх греків та римлян: то були шматки хліба з додаванням оливок, м'яса, сиру, овочів.

Саме слово "pizza" італійського походження і є близьким за звучанням до таких слів, як "piazza" - "площа" та "piatta" - "тарілка". Вловлюємо схожість?

У 1522 році у Європу завезли помідори, і відтоді практично розпочинається історії класичної піци в Італії.
У 17 ст. появилися спеціальні люди, які готували піцу для простолюду, їх називали pizzaiolo (піцайоло). У 1772 король Фердинанд I інкогніто прогулювався по Неаполю, зголоднів і зайшов у заклад неаполітанця Антоніо Тести. І як ви здогадалися, спробував їжу простого народу і дуже облюбував її. Після цього король намагався привити любов до піци і при дворі, однак спроби були марні, королева відмовилася вживати їжу простолюду.

Любов до піци була велика і віддана, тому інший король Фердинанд II, робить спробу "облагородити" піцу і ввести у раціон двору. Напередодні дня народження королеви він скликає на таємну зустріч кухарів. Першою проблемою було те, що тісто замішували ногами, другою - як її споживали, негодиться вельможам бруднити пальці. Ці питання мав вирішити Дженнаро Спадаччіні.

І він прекрасно з цим впорався. Тісто замішувалося бронзовим пристосуванням у вигляді "чоловічка", а у ролі приборів тепер були чотирьохзубі виделки.

У день тридцятиліття Маргарити Савойської до святкового столу подали величезного розміру піцу, приготовану подружжям кухарів - Рафаелем Еспозіто та Розіною Бранді. Піці було присвоєно ім'я королеви і від тоді вона стала найпопулярнішою стравою при дворі. Також при королівському дворі дозволили готувати "Марінару" та "Чотири сезони".
В Італії налічують понад 2000 видів піци.

Ми ж пропонуємо 13 - найбільш популярних, а також даємо можливість створити власну піцу і назвати її своїм іменем.

 

Замовлення приймаємо цілодобово, доставляємо щодня з 15:00 до 22:00. При замовленні на суму від 500 грн. доставка безкоштовна.

Новини та Івенти
Залишайтесь в Курсі

Отримуйте повідомлення про останні новини та події в Split Club